Μαγειρίτσα από το Hotel Margi

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Φυσικά και η μαγειρίτσα δεν θα λείπει από το τραπέζι σου. Συμβουλευτήκαμε τον Ξενοφώντα Πολύμερο ο οποίος μας έδωσε την δική του συνταγή.

Συστατικά

  • 1 φρέσκια συκωταριά αρνιού μαζί με τα έντερα
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Χυμός 2 λεμονιών
  • 3 κρόκοι αβγών
  • ½ φλιτζάνι ρύζι γλασσέ
  • Ζωμός κρέατος
  • Άνηθος, αλάτι, πιπέρι μαύρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένετε και γυρίζετε σχολαστικά τα έντερα, τα περνάτε από το λεμόνι και τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά
  • Πλένετε την συκωταριά την ζεματίζετε με τα έντερα σε κοχλάζον νερό, τα κρυώνετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα κόβετε σε ψιλά κομματάκια.
  • Τσιγαρίζετε ελαφρά το ξερό κρεμμύδι προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την ψιλοκομμένη συκωταριά, τα γυρίζετε 5-6 φορές στην κατσαρόλα και ρίχνετε τον άνηθο αλάτι και πιπέρι, στην συνέχεια ρίχνεται τον ζωμό σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει
  • Προς το τέλος προσθέστε το ρύζι και μόλις τελειώσει την αβγοκόβετε.

Tip


Read More

And More