Μαγειρίτσα με ταχίνι και δενδρολίβανο

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η μαγειρίτσα είναι παράδοση. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που δεν τρελαίνονται για τα εντόσθια και την αποφεύγουν. Φτιάξε τη δκή σου ελαφριά μαγειρίτσα με μανιτάρια και αρωμάτισε με απολαυστικό και θρεπτικό ταχίνι.

Συστατικά

  • 200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια
  • 100 γρ. μανιτάρια πορτσίνι
  • 1/2 κ.γ. δενδρολίβανο ξερό
  • 1/2 κ.γ. μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μικρό μαρούλι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι για σούπα
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • Πάπρικα
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 8 φλιτζάνια νερό
  • Το χυμό από 1 λεμόνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα μανιτάρια πορτσίνι σε χλιαρό να ρό να φουσκώσουν. Κόψε τα λευκά μανιτάρια σε χοντρές φέτες. Κάνε το ίδιο με το ξερό κρεμμύδι
  • Βάλε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει και σόταρε το κρεμμύδι και στη συνέχεια τα μανιτάρια. Πρόσθεσε και τα πορτσίνι αφού τα σουρώσεις καλά. Αφού μαλακώσουν ρίξε το δενδρολίβανο και την πάπρικα και πρόσθεσε ένα ποτήρι νερό. Σκέπασε και άφησε να πάρουν μια βράση
  • Πρόσθεσε το υπόλοιπο νερό ζεστό, τον κύβο, το μαρούλι, τον άνηθο και το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε. Σκέπασε πάλι και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για 20′ λεπτά περίπου
  • Χτύπησε σε ένα μπολ το ταχίνι με το λεμόνι, το κορν φλάουρ και λίγο λάδι. Όπως και με το αυγολέμονο, πάρε με μια κουτάλα λίγο, λίγο από το ζουμί της σούπας και πρόσθεσέ το στο μείγμα με το ταχίνι χτυπώντας με ένα πιρούνι να αφρατέψει. Αφού ζεσταθεί καλά ο χυλός με το ταχίνι γύρισέ τον μέσα στην κατσαρόλα και ανακάτεψε καλά να χυλώσει η σούπα
  • Σέρβιρε τη σούπα ζεστή και αν θές πασπάλισε με σταγόνες σησαμέλαιο για περισσότερο άρωμα

Tip

Αν η γεύση από το ταχίνι σου φαίνεται βαριά, κάνε την ίδια μαγειρίτσα με αυγολέμονο

Read More

And More