Μακαρόν

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τα μακαρόν είναι ένα μοναδικό επιδόρπιο για να συνοδεύσεις τον απογευματινό σου καφέ. Ετοίμασέ τα εύκολα και γρήγορα.

Συστατικά

  • 2 ασπράδια αυγών
  • Xυμό λεμονιού
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
  • Για την κρέμα Φουντουκιού: 250 γρ. Μασκαρπόνε
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • Mαύρο ρούμι
  • 2 κ.σ. καβουρδισμένα φουντούκια, ψιλοκομμένα
  • Χρώμα Ζαχαροπλαστικής

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 150 C.
  • Για τα μακαρόν, χτύπα στο μίξερ τα ασπράδια αυγών, με λίγο λεμόνι και μια πρέζα αλάτι, μέχρι να πάρουν τη μορφή μαρέγκας
  • Πρόσθεσε σιγά σιγά τη ζάχαρη μέχρι η μαρέγκα να γίνει λεία και γυαλιστερή
  • Ρίξε στο μείγμα το κορν φλάουρ και τα αμύγδαλα και φτιάξε μικρά κυκλάκια. Περίπου 16 και στρώσε τα σε ένα ταψί
  • Βάλε τα στο φούρνο για 20 λεπτά, και άφησε να κρυώσουν καλά
  • Ανακάτεψε το μασκαρπόνε με την κρέμα και πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη. Συμπλήρωσε με το ρούμι και τα φουντούκια
  • Φτιάξε το sandwich με τα μακαρόν
  • Για να κάνεις πολύχρωμα μακαρόν ρίξε μερικές σταγόνες ζαχαροπλαστικής στη μαρέγκα και την γέμιση αντίστοιχα

Tip


Read More

And More