Μακαρονάδα με κιμά

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η μακαρονάδα με κιμά είναι ένα πιάτο που λατρεύουν όλοι. Εσύ γνωρίζεις να το ετοιμάσεις; Δες τι θα χρειαστείς!

Συστατικά

  • 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
  • 1 μικρή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιου λευκό κρασί
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
  • 500 γρ. σπαγγέτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μια κατσαρόλα νερό και αλάτι για να βράσεις τα μακαρόνια σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος βάλε το ελαιόλαδο να κάψει
  • Σόταρε το κρεμμύδι να γυαλίσει και πρόσθεσε τον κιμά
  • Συνέχισε να ανακατεύεις ζωηρά μέχρι να καβουρδιστεί ο κιμάς σου και να πάρει ανοιχτό χρώμα, λευκό χρώμα
  • Σβήσε τον κιμά σου με το κρασί και άφησε λίγο το αλκοόλ του να σωθεί
  • Πρόσθεσε το χυμό ντομάτας και λίγο νεράκι (αν δεις τη σάλτσα πολύ πυκνή) και άσε τη σάλτσα σου να πάρει βράση
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε τη ντομάτα σε κυβάκια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και σκέπασε το σκεύος
  • Άσε τη σάλτσα να δέσει μερικά λεπτά και σέρβιρε

Tip

Mπορείς αντί για μαϊντανό να βάλεις βασιλικό

Read More

And More