Μακαρονάδα με λαχανίδες

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Όταν λέμε μεσογειακή διατροφή, μιλάμε για αυτό το πιάτο. Τα σκούρα πράσινα φύλλα που περιστοιχίζουν το λάχανο, οι λαχανίδες, αποτελούν τη βάση για την πιο υγιεινή και νόστιμη μακαρονάδα. 

Άλλο ένα πολύτιμο “μαργαριτάρι” από τον κόσμο των μαγειρικών blog. Πηγή

Συστατικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά βίδες
  • 1 μεγάλο ματσάκι λαχανίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. τυρί ricotta
  • Παρμεζάνα και ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξέπλυνε καλά τα λαχανικά σου. Αφαίρεσε τα κοτσάνια και κόψε τα φύλλα σε λωρίδες
  • Βάλε μπόλικο νερό και βράσε τις λαχανίδες 6-7 λεπτά. Στράγγιξε, αλλά κράτησε το νερό
  • Χρησιμοποίησε το νερό που έβρασες τα λαχανικά σου και ετοίμασε εκεί τα ζυμαρικά σου
  • Πολτοποίησε τα 2/3 των λαχανίδων και πρόσθεσε στον πουρέ ελαιόλαδο, παρμεζάνα και σκόρδο. Συμπλήρωσε και τη ricotta και ανακάτεψε
  • Στράγγιξε και τα μακαρόνια σου, κρατώντας μέρος του νερού. Ανάμειξε με τον πολτό και αν δεις πως είναι πολύ στεγνά πρόσθεσε λίγο από το νερό που κράτησες
  • Ανάμειξε και τα ολόκληρα βρασμένα λαχανικά σου και σέρβιρε με παρμεζάνα και λίγο ελαιόλαδο

Tip


Read More

And More