Μακαρονάδα με λιωμένο τσένταρ

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λιωμένο τυρί και μακαρόνια! Τι άλλο να ζητήσεις από την θεά της απόλαυσης; Μήπως να είναι και λίγο πιο… μετρημένο σε θερμίδες; Έγινε! Αυτό το απολαυστικό πιάτο έχει λίγες θερμίδες, αλλά την ίδια γεύση!
220 θερμίδες/Μερίδα

Συστατικά

  • 240γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης (Κατά προτίμηση κοφτό μακαρονάκι)
  • 3 κ.σ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γρ. cheddar με λίγες θερμίδες κομμένο σε κυβάκια
  • 5-6 φέτες La Vache Qui Rit® Cheddar κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα 2% λιπαρά
  • Λίγο μαύρο πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο Τριμμένο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη light
  • 1 κ.σ. αλεύρι (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ζυμαρικά σου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγιξε, χωρίς όμως να στεγνώσεις τελείως τα μακαρόνια σου και άφησε στην άκρη. Αν θέλεις κράτησε ένα φλιτζάνι από το νερό όπου έβραζαν.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλε τη μαργαρίνη να λιώσει. Πρόσθεσε το αλεύρι, ανακατεύοντας να γίνει ένα σώμα με τη μαργαρίνη. Συμπλήρωσε το γάλα, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και άφησε το μείγμα να ζεσταθεί καλά.
  • Πρόσθεσε τα τυριά και ανακάτεψε το μείγμα ζωηρά ώσπου να λιώσουν καλά. Κατέβασε απότ η φωτιά…
  • Γύρισε το τυρί πάνω από τα μακαρόνια και ανακάτεψε όσο είναι ζεστά να πάει η σάλτσα παντού.

Tip

Το νερό που βράζουν τα μακαρόνια μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις λίγο πιο ζουμερά τα ζυμαρικά σου.

Read More

And More