Μακαρονάδα με πιπεριές και ελιές

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Χωρίς βαριά σάλτσα και πολλά υλικά, θα ετοιμάσεις μια ελαφριά μακαρονάδα με σαφείς επιρροές από την μεσογειακή κουζίνα…

Συστατικά

  • 160 γρ ζυμαρικά πέννες
  • 120 γρ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γρ ψιλοκομμένη γλυκιά κόκκινη πιπεριά
  • 150 γρ ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  • ¼ του φλιτζανιού ελιές ροδέλες (χωρίς το κουκούτσι)
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι Καγιέν
  • ¼ του φλιτζανιού νερό
  • 75 γρ τριμμένη φέτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία
  • Σε αντικολλητικό σκεύος σόταρε τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Πρόσθεσε και το σκόρδο και σόταρε για λίγο ακόμη
  • Συνέχισε με τις πιπεριές και μαγείρεψε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά σου
  • Πρόσθεσε τις ελιές, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι καγιέν.
  • Συμπλήρωσε με το νερό. Άφησε τη σάλτσα σου να πάρει βράση
  • Στράγγιξε τα μακαρόνια και ρίξτα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Κατέβασε από τη φωτιά
  • Πρόσθεσε το τυρί και σέρβιρε αμέσως

Tip


Read More

And More