Μακαρονάδα με σάλτσα σόγιας

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η σόγια γίνεται η βασίλισσα της Σαρακοστής και αντικαθιστά τον κιμά σε μια μακαρονάδα όνειρο. Τη συστήνουν οι διαιτολόγοι για να πάρεις την απαραίτητη πρωτεΐνη, τη λατρεύεις όταν δεν έχεις επιλογή σε κάποιο κρεατικό. Έχουμε για σένα μια συνταγή για νηστίσιμη bolognese.

θερμίδες 234

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 225 γρ. σόγια ψιλοκομμένη (Αν βρεις σε αποξηραμένη μορφή θα χρειαστείς 50γρ. μουλιασμένη σε νερό από την προηγούμενη)
  • 10 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100ml νερό
  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 1/2 πακέτο σπαγγέτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τις ντομάτες ελαφρά χαραγμένες σε νερό που κοχλάζει για 1 λεπτό και αφαίρεσε τη φλούδα. Ψιλόκοψε
  • Ψιλόκοψε και το κρεμμύδι με το σκόρδο και σόταρε σε ελαιόλαδο που έχει κάψει καλά
  • Πρόσθεσε στο κρεμμύδι τη σόγια, τις ντομάτες με τον πελτέ, νερό και αλατοπιπέρωσε. Σκέπασε και άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30 λεπτά
  • Πρόσθεσε στο τέλος και το βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Ετοίμασε εν τω μεταξύ τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σέρβιρε με τη σος ζεστή

Tip

Η σόγια θέλει μούλιασμα όπως τα όσπρια αν την αγοράσεις σε ξηρή μορφή. Ζήτησε τη συμβουλή του πωλητή ή συμβουλέψου τις οδηγίες της συσκευασίας!

Read More

And More