Μακαρονοσαλάτα με πέστο και καβουρδισμένα καρύδια

Μακαρονοσαλάτα με πέστο και καβουρδισμένα καρύδια | tlife.gr
Εύκολη
10 μερίδες
30 λεπτά

Τα ζυμαρικά δεν χρειάζεται να σου προκαλούν τύψεις. Με αυτήν τη συνταγή μπορείς να τα απολαύσεις χωρίς φόβο. Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά
  • 500γρ. ζυμαρικά βίδες
  • 1/2φλ. μαγιονέζα light
  • 3/4φλ. πέστο βασιλικού
  • 2κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • Μια πρέζα αλατοπίπερο
  • 300γρ. τομαντίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 1φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1φλ. φύλλα βασιλικού χοντροκομμένα
Τρόπος μαγειρέματος
  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε τη μαγιονέζα, το πέστο, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο.
  • Βάλε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας (σε μέτρια θερμοκρασία) και καβούρδισε για 5 λεπτά τα καρύδια.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε τα ζυμαρικά, τα τοματίνια, τα καρύδια, το dressing, 1/2φλ. παρμεζάνα και αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
  • Μοίρασε τη σαλάτα σε 10 μπολ και από πάνω πρόσθεσε τα φύλλα βασιλικού και το υπόλοιπο 1/2φλ. παρμεζάνα.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ