Μανιτάρια γεμιστά με κάστανα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια απολαυστική γέμιση από λουκάνικο και κάστανα έρχεται να δώσει άλλο νόημα στα μεγάλα, απολαυστικά πορτομπέλο μανιτάρια σου. Ένα ορεκτικό που θα το λατρέψεις…

Συστατικά

  • 6 μεγάλα μανιτάρια τύπου πορτομπέλο
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 κλωναράκια θυμάρι (τα φύλλα)
  • 3 κ.σ. κρασί Μαδέρα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 6 λευκά λουκάνικα
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο (τα φύλλα)
  • 200 γρ. ψίχα ψωμιού
  • 200 γρ. κάστανα, ψημένα και ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βγάλε το “ποδαράκι” από τα μανιτάρια και σκούπισε καλά με χαρτί κουζίνας.
  • Βάλε τα μανιτάρια σε ταψί. Ρίξε σε κάθε μανιτάρι λίγο βούτυρο και περίχυσε το ελαιόλαδο πάνω από όλα. Πασπάλισε κάθε μανιτάρι με θυμάρι και τελείωσε ρίχνοντας γερές δόσεις από το κρασί. Βάλε στο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Για να κάνεις τη γέμιση: ψιλόκοψε τα κρεμμύδια και σόταρε με λίγο βούτυρο να ροδίσουν. Αφαίρεσε το δέρμα από τα λουκάνικα και βάλε το κρέας τους στο τηγάνι με τα κρεμμύδια. Ρίξε το υπόλοιπο θυμάρι και το δεντρολίβανο, την ψίχα και άφησέ τα να σιγοψηθούν. Πρόσθεσε τα κάστανα και ανακάτεψε καλά.
  • Βγάλε τα μανιτάρια από το φούρνο και γέμισέ τα με τη γέμιση. Αν περισσέψει γέμιση πρόσθεσέ τη σε μπαλάκια μέσα στο ταψί γύρω από τα μανιτάρια.
  • Βάλε το ταψί ξανά στο φούρνο για περίπου 30′ λεπτά ώστε να ροδίσει η γέμιση.

Tip


Read More

And More