Μανιτάρια στιφάδο

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τα μανιτάρια είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις μέρες της νηστείας. Δοκίμασε να τα φτιάξεις στιφάδο, με ολόκληρα γλυκά κρεμμύδια και σάλτσα ντομάτας. Είναι απολαυστικά και σου προσφέρουν πρωτεΐνη, χωρίς πολλές θερμίδες και με ελάχιστα λιπαρά.

Συστατικά

  • 300 γρ. μανιτάρια button
  • 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1-2 κιλά μικρά κρεμμυδάκια
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού, κόκκινο κρασί
  • 4-5 κ.σ. κόκκινο ξύδι
  • 200γρ. τομάτα τριμμένη
  • 1 κ.γ. πελτέ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4-5 κόκκους ολόκληρο μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε στην κατσαρόλα το λάδι και σόταρε τα κρεμμύδια και στη συνέχεια πρόσθεσε και τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
  • Σβήσε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκόολ, πρόσθεσε και το ξύδι. Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση
  • Τέλος πρόσθεσε τον πελτέ και την τριμμένη ντομάτα, το μπαχάρι και αλατοπιπέρωσε
  • Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 20′ με 30′ λεπτά
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα πάνω από κάθε πιάτο

Tip


Read More

And More