Μανιτάρια Βουργουνδίας

9h 15'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Σιγοψημένα μανιτάρια σε ζωμό κόκκινου κρασιού με άρωμα άνηθου

Συστατικά

  • 2 kg μανιτάρια
  • 1 lt κόκκινο κρασί
  • 2 φλ. βραστό νερό
  • 250 gr βούτυρο
  • 1 1/2 κ. γλυκού Worcestershire sauce
  • 1 κ. γλυκού σπόροι άνηθου
  • 1 κ. γλυκού πιπέρι
  • 4 κύβοι βοδινού
  • 4 κύβοι κοτόπουλου
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε και στέγνωσε καλά τα μανιτάρια (ή σκούπισέ τα με καθαρή πετσέτα) και ριξ΄τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Πρόσθεσε το κρασί, το βραστό νερό, το βούτυρο, τη Worcestershire sauce, τους σπόρους άνηθου, το πιπέρι, τους κύβους βοδινού και κοτόπουλου και το σκόρδο και ανακάτεψε καλά.
  • Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, άφησε τα υλικά να πάρουν βράση και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά, κάλυψε με το καπάκι και άφησε να σιγοβράσουν για έξι ώρες.
  • Αφαίρεσε το καπάκι και συνέχισε να βράζεις για τρεις ώρες.
  • Πρόσθεσε αλάτι στο τέλος του βρασμού και σέρβιρε τα σχεδόν μαύρα μανιτάρια με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί.

Read More

And More