Μανιταρόπιτα νηστίσιμη

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια αρωματική πίτα ό, τι πρέπει για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας που ξεκινά. Μανιτάρια, φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά και όλη η γεύση, χωρίς να “παραβιάζεις” τη νηστεία σου!

Συστατικά

  • 1 συσκευσία χωριάτικο φύλλο
  • 600 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα (Πορτομπέλο και μανιτάρια button) κομμένα σε φέτες
  • 1/2  ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κ.γ. ξηρό δυόσμο
  • Αλάτι, κόκκινο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σόταρε το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο να γυαλίσει. Πρόσθεσε το κρεμμυδάκι και το πράσο και συνέχισε για 1-2 λεπτά
  • Στη συνέχεια ρίξε τα μανιτάρια και σόταρε για να μαλακώσουν
  • Σβήσε με το κρασί και πρόσθεσε τον δυόσμο και αλατοπίπερο. Αφού πιει τα περισσότερα υγρά του κατέβασε από τη φωτιά
  • Λάδωσε ένα στρογγυλό ταψί και παράλληλα λιώσε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι
  • Στρώσε ένα φύλλο στο ταψί, αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν για να σκεάσεις στη συνέχεια. Άλειψε με τη μαργαρίνη και από πάνω πρόσθεσε ένα δεύτερο φύλλο.
  • Πρόσθεσε με τον ίδιο τρόπο άλλα δύο φύλλα.  Μπορείς να μοιράσεις τα κομμάτια που εξέχουν βάζοντας τα φύλλα πότε πιο δεξιά και πότε πιο αριστερά
  • Άπλωσε τη μισή γέμιση καλά και σκέπασε από πάνω με δύο ακόμη φύλλα. Ρίξε την υπόλοιπη γέμιση, γύρισε τις άκρες προς τα μέσα και σκέπασε με όσα φύλλα μένουν
  • Ράντισε ελαφρά την επιφάνεια με λίγη μαργαρίνη και χλιαρό νεράκι και ψήσε στο φούρνο στους 200oC για περίπου 45 λεπτά

Tip


Read More

And More