Μανιταρόπιτα

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Φρέσκα μανιτάρια με λιωμένο τυρί και μπόλικο γάλα ανάμεσα σε δύο τραγανά φύλλα κουρού. Είναι εκπληκτική και θα την έχεις έτοιμη σε 50 λεπτά

Συστατικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας κουρού
  • 750 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 4 αυγά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 3 φλιτζάνια διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (προτίμησε πιο γλυκιές και απαλές γεύσεις)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι/Πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο (τις 2 κ.σ.) και σοτάρισε ελαφρά το σκόρδο
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σόταρε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχια πρόσθεσε και τον μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε
  • Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε τα μανιτάρια σου να κρυώσουν
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα 3 αυγά ολόκληρα με 2 φλιτζάνια γάλα
  • Πρόσθεσε το γάλα με τα αυγά στα μανιτάρια (αφού έχουν κρυώσει καλά για να μην ψηθεί το αυγό)
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τα τυριά και ανακάτεψε καλά τη γέμισή σου
  • Βουτύρωσε καλά ένα στρογγυλό ταψάκι και άπλωσε το πρωτο φύλλο να καλύπτει και τα τοιχώματα του ταψιού
  • Ρίξε την γέμιση και άπλωσέ την καλά
  • Σκέπασε με το άλλο φύλλο και δίπλωσε τις άκρες καλά κόβοντας ότι περισσεύει με ένα μαχαίρι
  • Χάραξε την επιφάνεια για να κόβεται η πίτα αφού ψηθεί σε κομμάτια
  • Χτύπα το υπόλοιπο γάλα με το αυγό και περίχυσε με αυτό την πίτα σου
  • Βάλε σε ελαφρώς προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 περίπου λεπτά

Tip


Read More

And More