Μανιταρόσουπα αυγολέμονο

50' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Συνδυάζουμε τον πιο κλασικό τρόπο για ελληνική σούπα με απολαυστικά μανιτάρια σε μια σούπα που θα ετοιμάσεις εύκολα και γρήγορα. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο για αρωματικό, ελαφρύ και νόστιμο βραδινό;

Συστατικά

  • 400 γρ. μανιτάρια διαφόρων ειδών
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 3-4 κ.γ. ρύζι γλασέ
  • 2 λίτρα ζωμό κότας (ή νερό με κύβο)
  • 2 αυγά
  • Το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 2-3 κλωναράκια ρίγανη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια. Πασπάλισε με το κύμινο. Αφού μαλακώσουν ελαφρά, βάλε το ρύζι και γύρισε για λίγη ώρα ακόμη.
  • Ρίξε στην κατσαρόλα το ζωμό ζεστό και αλατοπιπέρωσε. Σκέπασε και χαμήλωσε τη φωτιά, αφήνοντας τη σούπα να σιγοβράσει για 20′ λεπτά.
  • Χτύπα σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά με το λεμόνι. Πάρε λίγο, λίγο από το ζουμί της σούπα και πρόσθεσέ το σταδιακά στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας ζωηρά να μην ψηθεί το αυγό. Αφού πάρει θερμοκρασία το μπολ με το αυγό, γύρισέ το στην κατσαρόλα. Πρόσθεσε τη ρίγανη ψιλοκομμένη ή ολόκληρα τα κλωναράκια (αν θες να δώσεις άρωμα και να αφαιρέσεις μετά το αρωματικό). Κλείσε τη φωτιά και άφησε δέκα λεπτά.
  • Σέρβιρε.

Tip

Μπορείς να κάνεις τη σούπα σου και με κοτόπουλο, όμως καθαρό σε κυβάκια, που θα προσθέσεις μαζί με τα μανιτάρια σου.

Read More

And More