Μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλου με σπιτική σάλτσα BBQ

2 ώρες 50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αρωματικά και τρυφερά σουβλάκια κοτόπουλου σε χειροποίητη σάλτσα BBQ ψημένα στη σχάρα

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλ. σάλτσα BBQ
  • 3 κ. σούπας μέλι
  • 3 κ. σούπας μουστάρδα Dijon ολικής άλεσης
  • 1 κ. γλυκού σόγια σος
  • 1 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 2 kg φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε κύβους
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε μία κουταλιά λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο με το κρεμμύδι για περίπου τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε τη σάλτσα BBQ, το μέλι, τη μουστάρδα, τη σόγια σος, το πιπέρι και το τζίντζερ και χαμήλωσε τη φωτιά.
  • Σιγόβρασε τα υλικά για περίπου πέντε λεπτά και άφησε τη σάλτσα να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Σε μια μεγάλη σακούλα που κλείνει βάλε το κοτόπουλο με μισή από τη σάλτσα και άφησέ τη στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
  • Βγάλε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα του και προθέρμανε το γκριλ του φούρνου.
  • Πέρασε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ξύλινα σουβλάκια και με ένα πινέλο άλειψέ τα με λάδι και πασπάλισε με αλατοπίπερο.
  • Βάλε τα σουβλάκια σε μια σχάρα με το ταψί της και ψήσε για περίπου 12 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου.
  • Άλειψε τα σουβλάκια με τη σάλτσα που είχες κρατήσει και ψήσε για άλλα δύο λεπτά.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστά με όση σάλτσα BBQ έχει μείνει.

Read More

And More