Μαρμελάδα από σμέουρα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Σπιτική μαρμελάδα από σμέουρα… το πιο γλυκό πρωινό σου! Θα τα βρεις σίγουρα κατεψυγμένα σε καλά καταστήματα ή στην αγορά στο κέντρο της Αθήνας (εκεί τα πρωτοσυνάντησα, πριν μερικούς μήνες). Αν είσαι τυχερή χρησιμοποίησε φρέσκα σμέουρα. Μαρμελάδα από τα χεράκια σου λοιπόν, για να γλείφεις τα δάκτυλά σου.

Συστατικά

  • 4 μέτρια λεμόνια
  • 1 1/4 φλιτζάνια νερό
  • Baking Soda στη μύτη του κουταλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3 φλιτζάνια σμέουρα (raspberries)
  • 7 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 90 γρ. πηκτίνη φρούτων (θα τη βρεις στο super market)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε θα λεμόνια και αφαίρεσε και το λευκό. Κόψε στη μέση, αφαίρεσε τα κουκούτσια και λιώσε σε ενα μπολ
  • Πρόσθεσε το νερό, την baking soda και την κανέλα σε μια κατσαρόλα και βάλε να βράσει. Μείωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά
  • Συμπλήρωσε τον πολτό λεμονιού και ανέβασε τη θερμοκρασία. Άφησε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Αφαίρεσε την κανέλα
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακάτεψε τη ζάχαρη με τα σμέουρα και το μείγμα του λεμονιού και βάλε να βράσει. Άφησε το μείγμα να βράζει για δύο λεπτά
  • Ρίξε μέσα γρήγορα την πηκτίνη και συνέχισε το βράσιμο για ένα ακόμη λεπτό ανακατεύοντας διαρκώς
  • Κατέβασε από τη φωτιά και αφαίρεσε τον αφρό από την επιφάνεις με τρυπητή κουτάλα. Γέμισε αποστειρωμένα βαζάκια, αφήνοντας 2 δάκτυλα από την επιφάνεια
  • Σκέπασε με τα καπάκια και βάλε τα βαζάκια σε νερό που βράζει για 10 λεπτά

Tip


Read More

And More