Μαρμελάδα αχλάδι/μήλο

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γιατί μια σπιτική μαρμελάδα θα σε βοηθήσει να παίρνεις το απολαυστικό πρωινό σου στο σπίτι, να ετοιμάσεις διάφορα άλλα γλυκά – όπως κορμό – αλλά και να σερβίρεις μαζί με το γιαουρτάκι σου.

Συστατικά

  • 1 κιλό αχλάδια ώριμα
  • 1 κιλό πράσινα μήλα ώριμα
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 2 ξύλα κανέλα
  • Το χυμό και το ξύσμα από δύο λεμόνια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε τα φρούτα, καθάρισε τα φρούτα και κόψε σε μικρά κυβάκια
  • Βάλε τα φρούτα σε κατσαρόλα μαζί με το νερό που ήδη βράζει για 10 λεπτά
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τη ζάχαρη και την κανέλα και συνέχισε το βράσιμο να δέσει η μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά
  • Αφαίρεσε την κανέλα και στίψε τον χυμό λεμονιού, μαζί με λίγο ξύσμα
  • Βράσε όσο χρειαστεί σε σχετικά χαμηλή φωτιά μέχρι να σφίξει η μαρμελάδα
  • Αποθήκευσε σε αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια

Tip

Μην πετάξεις τις φλούδες των μήλων! Θα σου χρησιμεύσουν στην κουζίνα... Kάνε κλικ εδώ και μάθε τα πάντα

Read More

And More