Μαρμελάδα βερίκοκο

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τα βερίκοκα αρχίζουν να λιγοστεύουν. Θα τα βρεις τώρα στην καλύτερη τιμή για να μπορέσεις να κάνεις μαρμελάδα με ώριμα φρουτάκια για το πρωινό σου

Συστατικά

  • 1 κιλό βερίκοκα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 σφηνάκι αμαρέτο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε τα βερίκοκα και αφαίρεσε το κουκούτσι
  • Βάλε σε μεγάλη κατσαρόλα με παχιά βάση μαζί με τη ζάχαρη και το αμαρέτο. Σκέπασε και άφησε όλο το βράδι στο ψυγείο
  • Βάλε στη φωτιά την επόμενη μέρα να πάρει βράση σε μέτρια θερμοκρασία
  • Η μαρμελάδα σου θα είναι έτοιμη όταν στέκεται στο πίσω της κουτάλας. Πρόσθεσε και το χυμό λεμονιού και συνέχισε το βράσιμο για 2-3 λεπτά
  • Βάλε σε αποστειρωμένα βαζάκια και κράτησε στο ντουλάπι σου

Tip


Read More

And More