Μαροκινή σαλάτα με πικάντικα ρεβίθια

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια συνταγή με επιρροές από το Μαρόκο.

Θερμίδες: 200/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τα ρεβίθια:
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1κ. σούπας πάπρικα καπνιστή
  • 1κ. σούπας κύμινο
  • 1κ. γλυκού κουρκουμάς
  • 1κ. γλυκού garam masala
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • Μια πρέζα κανέλα
  • Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 400γρ. ρεβίθια σε κονσέρβα
  • 400γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες σε κονσέρβα
  • Για τη σαλάτα:
  • 2 αγγούρια ψιλοκομμένα
  • 1φλ. πλιγούρι βρασμένο
  • Μια χούφτα μέντα, μαϊντανό, κόλιανδρο
  • 6κ. σούπας γιαούρτι
  • 6κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός λεμονιού
  • 1 μεγάλη τορτίγια κομμένη σε 6 κομμάτια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τα ρεβίθια:
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρέ το.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά και άφησέ τα για λίγα λεπτά μέχρι να αφήσουν το άρωμά τους.
  • Πρόσθεσε τα ρεβίθια μέσα και τις ντομάτες μαζί με το ζουμί και άφησε τα υλικά να δέσουν για 20 λεπτά.
  • Σε έξι πιάτα μοίρασε όλα τα υλικά της σαλάτας.
  • Δίπλα σέρβιρε τα ρεβίθια.

Read More

And More