“Μαροκινό” burger

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό burger με μπαχαρικά

Συστατικά

  • 1 1/2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κολοκυθόπιτα
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ. γλυκού πάστα chili
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 750 gr κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/4 φλ. μαϊντανός
  • 1 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 4 ψωμάκια για burger
  • φέτες ντομάτας
  • baby σπανάκι/ρόκα
  • ελιές ψιλκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη μαγιονέζα με την πάστα τσίλι και μία λιωμένη σκελίδα σκόρδο και άσε το μείγμα καλυμμένο στο ψυγείο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε καλά τον κιμά με το σκόρδο, το μείγμα μπαχαρικών για κολοκυθόπιτα (pumpkin pie spice), τον μαϊντανό και αλατοπίπερο και πλάσε με τα χέρια σου τέσσερα μπιφτεκάκια.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι και ψήσε τα μπιφτέκια για τρία με πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Στήσε τα burgers βάζοντας στο κάτω ψωμάκι μία κουταλιά από την αρωματισμένη μαγιονέζα, από πάνω το μπιφτέκι, φέτες ντομάτας, ψιλοκομμένες ελιές, φύλλα σπανάκι ή ρόκα και από πάνω το δεύτερο ψωμάκι με λίγη ακόμη μαγιονέζα.
  • Σέρβιρε με την υπόλοιπη μαγιονέζα και τηγανιτές πατάτες ή γλυκοπατάτες.

Read More

And More