Μαρόν Γλασέ! Κάστανο γλυκό…

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι το γαλλικό γλυκάκι που θα βρεις παντού τέτοια επιοχή στα γαλλικά σπίτια. Είναι η βάση για πιο… σύνθετα γλυκά! Τα μαρόν γλασέ είναι σαν… υγιεινά σοκολατάκια με υπέροχη γεύση!

Συστατικά

  • 1 κιλό κάστανα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 2 βανίλιες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε μπόλικο νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και βάλε τα κάστανα να βράσουν
  • Άφησε περίπου 10 λεπτά αφού έχει αρχίσει να κοχλάζει το νερό και στράγγξε
  • Καθάρισε τα κάστανα και με μαι καθαρή πετσέτα τρίψε τα καστανάκια να φύγει και η εσωτερική λεπτή φλούδα τους
  • Βάλε σε μια άλλη κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν και συμπλήρωσε τη βανίλια. Ανακάτευε κατά διαστήματα
  • Πρόσθεσε τα κάστανα στην ζάχαρη που βράζει και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να πάρει όλο το μείγμα άλλη μια βράση
  • Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε τα κάστανα να πιουν το σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα για τουλάχιστον 12 ώρες
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160oC και στρώσε τα καραμελωμένα κάστανα σε αντικολλητικό χαρτί
  • Βάλε τα κάστανα στο φούρνο και κλείσε τη θερμοκρασία, αφήνοντας τα κάστανα να στεγνώσουν για 1 ώρα περίπου

Tip

Φλιτζάνι: Μονάδα μέτρησης για χιλιάδες συνταγές! Πώς να το χρησιμοποιήσεις. Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More