Marshmallows

5 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Σου αρέσουν τα μικρά αφράτα αμερικάνικα γλυκάκια; Δες πως θα τα ετοιμάσεις για να καθήσεις γύρω από τη φωτιά για γλυκιές νύχτες με φίλους!

Συστατικά

  • 3 πάκετα ζελατίνη χωρίς άρωμα
  • 1 φλιτζάνι παγωμένο νερό
  • 360 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι corn syrop (θα το βρεις σε μεγάλα super market)
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 1/4 του φλιτζανιού άνθος αραβοσίτου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τη ζελατίνη στο μπολ του μίκερ και άφησε να σταθεί με το 1/2 φλιτζάνι νερό
  • Σε ένα μικρό σκεύος ανακάτεψε το υπόλοιπο νερό, τη ζάχαρη, το corn syrop και το αλάτι
  • Άφησε σε μέτρια φωτιά και σκέπασε για 3-4 λεπτά
  • Βγάλε το καπάκι και συνέχισε το ψήσιμο για 7-8 λεπτά ακόμη περίπου
  • Άνοιξε το μίξερ στην πρώτη σκάλα και πρόσθεσε όσο γυρίζει το σιρόπι της ζάχαρης στην ζελατίνη
  • Αφού προσθέσεις όλο το σιρόπι δυνάμωσε την ισχύ και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να πήξει καλά το μείγμα σου για περίπου ένα τέταρτο
  • Πρόσθεσε και τη βανίλια λίγο πριν σταματήσεις το μίξερ
  • Στο μεταξύ ετοίμασε τα ταψάκια που θα ψήσεις τα marshmallows
  • Ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη με το άνθος αραβοσίτου
  • Λάδωσε ελαφρά (με σπρέι) ένα ταψάκι και ρίξε τη μισή ποσότητα από το μείγμα της ζάχαρης άχνης να πάρει παντού
  • Γύρισε το μέιγμα σου στο ταψί με μια σπάτουλα (ελαφρά λαδωμένη για να μην κολλάει) και άπλωσε καλά στο ταψί
  • Πασπάλισε με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και άφησε τα marshmallows να σταθούν για τουλάχιστον 4 ώρες
  • Τώρα μπορείς να τα κόψεις με ένα μαχαίρι σε κυβάκια ή ακόμη και με κουπάτ σε ότι σχήμα σου αρέσει. Θα σε βοηθήσει και η ρόδα κοπής της πίτσας σε αυτό
  • Αφού κόψεις τα κομμάτια μπορείς να πασαπλίσεις με λίγη ακόμη ζάχαρη άχνη και άνθος αραβοσίτου για να είναι ομοιόμορφα
  • Συντηρούνται για τουλάχιστον 3 εβδομάδες σε δοχείο που κλείνει καλά

Tip


Read More

And More