Μαστέλο Σίφνου

6 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι το παραδοσιακό φαγητό της Σίφνου! Αρνάκι λιώνει μέσα στη γάστρα, επάνω σε κληματόφυλλα και πλυμμένο σε αρωματικό κόκκινο κρασί! Μια συνταγή για να… μυρίσει κυκλαδίτικος αέρας!

Συστατικά

  • 2-3 κιλά αρνάκι κομμένο σε μερίδες
  • 2 λίτρα Κόκκινο κρασί
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Κληματόβεργες
  • Πατάτες (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξέπλυνε το κρέας με το κρασί και αλατοπιπέρωσε
  • Πασπάλισε το με μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο
  • Πάρε ένα πήλινο με καπάκι ή γάστρα και στρώσε στον πάτο χιαστί τις κληματόβεργες
  • Πάνω βάλε τα κομμάτια το κρέας και στο τέλος στρώσε όλη τη γάστρα με πατάτες λεπτοκομμένες σε φετούλες. Αν δεν βάλεις πατάτες μπορείς να καλύψεις το κρέας με μπόλια
  • Κατάβρεξε με 1 -2 ποτηράκια κόκκινο κρασί σκέπασε με λαδόκολλα όλη την επιφάνεια και μην σκεπάσεις με το καπάκι
  • Βάλε στο φούρνο σους 200oC για μία ώρα και στη συνέχεια χαμήλωσε στους 120oC για 2-3 ώρες τουλάχιστον.

Tip


Read More

And More