Μαυρομάτικα φασόλια στην κατσαρόλα

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

“Ψητό” της κατσαρόλας με φασόλια και βότανα

Συστατικά

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σέλερι
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 2 ματσάκια λαχανίδα (kale)
  • 1/2 kg μαυρομάτικα φασόλια μουσκεμένα
  • ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού
  • 1/2 φλ. μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι
  • παρμεζάνα (προαιρετικά)

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μεσαία φωτιά ζέστανε σε μία κατσαρόλα 1/4 του φλιτζανιού λάδι και τσιγάρισε το μισό σκόρδο λιωμένο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • Πρόσθεσε και το σέλερι σε λεπτές φέτες, αλατοπιπέρωσε και σοτάρισε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Άρχισε να προσθέτεις στην κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά τη λαχανίδα, σκεπάζοντας με το καπάκι μέχρι να “μαραθεί” και να μειωθεί ο όγκος του φαγητού.
  • Ρίξε ένα φλυτζάνι μερό και αλατοπίπερο και άσε το φαγητό να “κατακάτσει”.
  • Πρόσθεσε τα φασόλια και 10 φλιτζάνια νερό και σκέπασε την κατσαρόλα μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός.
  • Ξεσκέπασε και άφησε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί για περίπου 40 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον μαϊντανό, τις κορυφές του σέλερι και το υπόλοιπο σκόρδο με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και 3/4 φλιτζανιού λάδι.
  • Μόλις βράσει το φαγητό πρόσθεσε στην κατσαρόλα το μείγμα μυρωδικών και αλατοπιπέρωσε ξανά.
  • Σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμία και τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά).

 

Read More

And More