Μεξικάνικα “λαζάνια”

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Εναλλακτικά πεντανόστιμα λαζάνια με τορτίγιες και κιμά κοτόπουλου

Συστατικά

  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 kg κιμάς κοτόπουλου
  • 2 κ. σούπας σκόνη chili
  • 2 κ. γλυκού κύμινο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 κονσέρβα φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 φλ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 φλ. καλαμπόκι
  • 8 τορτίγιες
  • 1 1/2 φλ. cheddar
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε τον κιμά κοτόπουλου με το chili, το κύμινο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • Ψήσε τον κιμά για πέντε λεπτά μέχρι να σκουρύνει και έπειτα ρίξε τα φασόλια, το καλαμπόκι και την ντομάτα με μπόλικο αλάτι και βράσε ανακατεύοντας για περίπου πέντε λεπτά.
  • Άλειψε ένα πυρίμαχο σκεύος με το υπόλοιπο λάδι και κόψε τις τορτίγιες στη μέση ή σε τέταρτα, ώστε να μπορείς να τις στρώσεις στο πυρέξ.
  • Άρχισε να στήνεις τα λαζάνια τοποθετώντας στη βάση τορτίγιες, από πάνω κιμά και μετά τριμμένο τυρί, μέχρι να δημιουργήσεις αρκετές στρώσεις και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  • Ψήσε στο φούρνο για 12 με 15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν και να ροδίσουν τα τυριά και πασπάλισε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Read More

And More