Μεξικάνικα νάτσος με καλαμπόκι και τυριά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τσιπς τορτίγιας με κρέμα καλαμποκιού, λιωμένο τυρί και γιαούρτι

Συστατικά

  • 3 φλ. καλαμπόκι
  • 1/4 φλ. μαγιονέζα
  • 1 1/2 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 3/4 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • χυμός από 1 lime
  • ξύσμα από 1 lime
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πακέτο τσιπς τορτίγιας
  • 230 gr τριμμένη γραβιέρα με πιπέρι
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. γιαούρτι
  • 1/4 φλ. ψιλοκομμένος κόλιανδρος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και άλειψε με λίγο λάδι ένα ταψί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το καλαμπόκι με τη μαγιονέζα, το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα, το χυμό και το ξύσμα lime και αλατοπίπερο.
  • Άπλωσε μία στρώση από τα τσιπς στο ταψί και πασπάλισέ τα με τα μισά τριμμένα τυριά.
  • Άπλωσε πάνω από το τυρί το μείγμα καλαμποκιού και έπειτα πασπάλισε με το υπόλοιπα τυριά.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 13 λεπτά και σέρβιρε αμέσως περιχύνοντας με το γιαούρτι και πασπαλίζοντας τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και έξτρα καπνιστή πάπρικα.

Read More

And More