Μεξικάνικες μπρουσκέτες με μπαχαρικά και καλαμπόκι

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ελαφρύ και χορταστικό ορεκτικό με καλαμπόκι και κατσικίσιο τυρί σε μαγιονέζα αρωματισμένη με mexican spices

Συστατικά

  • 3 ρόκες καλαμπόκι
  • 60 gr κατσικίσιο τυρί
  • 60 gr παρμεζάνα
  • 1 κ. σούπας κόλιανδρος λιωμένος
  • ξύσμα και χυμός από 2 lime
  • 3/4 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/4 κ. γλυκού καυτερή πιπερίτσα λεπτοκομμένη
  • 1/8 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 2 γαλλικές μπαγκέτες σε 24 φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ, τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση και από κάτω ένα ταψί.
  • Ψήσε τα καλαμπόκια στη σχάρα του γκριλ, γυρίζοντάς τα κάθε δυο λεπτά, μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα (να φουσκώσει και να σκουρύνει).
  • Κόψε το καλαμπόκι από τις βάσεις με ένα μαχαίρι και βάλ’ το σε ένα μπολ.
  • Πρόσθεσε στο μπολ το κατσικίσιο τυρί τριμμένο στο χέρι, την παρμεζάνα, τον κόλιανδρο, το ξύσμα και χυμό λεμονιού και 1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα.
  • Ανακάτεψε καλά τα υλικά και πρόσθεσε όσο αλατοπίπερο χρειαστεί.
  • Σε ένα μικρό μπολ ρίξε όλα τα μπαχαρικά και ανακάτεψέ τα καλά.
  • Μοίρασε την υπόλοιπη μαγιονέζα στις φέτες της μπαγκέτας και άπλωσέ τη.
  • Πασπάλισε κάθε μπρουσκέτα με το μείγμα μπαχαρικών πάνω από τη μαγιονέζα.
  • Ολοκλήρωσε μοιράζοντας το μείγμα καλαμποκιού πάνω από κάθε ψωμάκι.

Read More

And More