Μεξικάνικη σαλάτα με φασόλια και κουσκούς

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μεξικάνικη σαλάτα χωρίς φασόλια δεν θα μπορούσε να γίνει! Η συνταγή αυτή θα σε αφήσει άφωνη με τις διαφορετικές και εξωτικές της γεύσεις.
Θερμίδες: 290

Συστατικά

  • 1/4 φλιτζάνι ξίδι
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιαντρο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα chili
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 8 φλιτζάνια χοντροκομμένο μαρούλι
  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο κουσκούς ολικής αλέσεως
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένα πράσινα φασόλια
  • 1/2 φλιτζάνι μαύρα φασόλια σε κονσέρβα
  • 1 λάιμ , κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τυρί τριμμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη σάλτσα, σε ένα βαζάκι βάλε το ξίδι, το κόλιαντρο, το λάδι, τη σάλτσα chili, το σκόρδο και το αλάτι με το πιπέρι.
  • Σφράγισέ το καλά και ανακίνησέ το μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
  • Βάλε το μαρούλι σε ένα μεγάλο πιάτο.
  • Σε 1 φλιτζάνι νερό μαγείρεψε 3/4 φλιτζανιού κουσκούς για 8 λεπτά.
  • Όταν βράσει το κουσκούς, αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησε το σκεπασμένο για 5 λεπτά.
  • Ανακάτεψε το κουσκούς με 1 κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τις ντομάτες με το γλυκό πιπέρι.
  • Ανακάτεψε με το μαρούλι, το μείγμα ντομάτας, το κουσκούς, τα πράσινα και τα μαύρα φασόλια και το λάιμ.
  • Ρίξε πάνω και την υπόλοιπη σάλτσα και πασπάλισε με το φρέσκο τυρί.

Tip


Read More

And More