Μεξικάνικο καλαμπόκι με κρέμα

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Όποια λατρεύει το καλαμπόκι να σηκώσει το χέρι. Να μια απλή, αλλά πεντανόστιμη συνταγή που θα ετοιμάσεις στο πι και φι! Ιδανική και για μπίρα ή κρασί…

Συστατικά

  • 4 καλαμπόκια καθαρισμένα
  • 1/4 φλιτζανιού ξινή κρέμα
  • ½ κγ. φρέσκο χυμό λάιμ
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν και μία τσίλι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. τριμμένο κατσικίσιο τυρί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοίμασε το γκριλ σου. Άλειψε τη σχάρα ή το ταψί με λίγο λάδι. Ψήσε τα καλαμπόκια γυρίζοντάς τα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20′ λεπτά.
  • Σε ένα μικρό μπολ βάλε την κρέμα, το λάιμ, το πιπέρι καγιέν και το τσίλι, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε.
  • Μόλις τα καλαμπόκια κρυώσουν λίγο, καθάρισέ τα και κράτα τον καρπό.
  • Μοίρασε το καλαμπόκι σε τέσσερα γυάλινα ποτήρια και περίχυσε με την κρέμα. Πασπάλισε με το τριμμένο τυρί.
  • Σερβίρεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Tip

Αν η sour cream/ξινή κρέμα δεν είναι η αγαπημένη σου, δοκίμασε γιαούρτι.

Read More

And More