Μεξικάνικο Κοτόπουλο

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα τρυφερό κοτοπουλάκι με πολλά, πολλά υλικά που θα του δώσουν υπέροχη μεξικάνικη γεύση!

Συστατικά

  • 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2  φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μικρά κοτόπουλα σε μερίδες (περίπου 2 κιλά)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μικρές κονσέρβες ντοματάκια (200 γρ.) τριμμένα
  • 2-3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί ξηρό
  • 1 κουτί καλαμπόκι γλυκό (περίπου 250γρ.)
  • 1 κουτί red kidney beans (κόκκινα φασόλια)
  • 1 καυτερί πιπεριά
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το βούτυρο, μαζί με την μισή ποσότητα ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ή βαθύ αντικολλητικό σκεύος και σόταρε τα κομμάτια κοτόπουλου
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσουν
  • Στη συνέχεια σβήσε το κοτόπουλο με το κρασί και άφησε το να χάσει το αλκοόλ του
  • Συνέχισε το ψήσιμο προσθέτοντας τα ντοματάκια, τον πελτέ ντομάτας, το ζωμό κοτόπουλου, την καυτερή πιπεριά ολόκληρη και άφησε να σιγοβράσουν
  • Αλατοπιπέρωσε και συνέχισε το βράσιμο να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας
  • Κατέβασε το φαγητό από τη φωτιά και στη συνέχεια πρόσθεσε το γιαούρτι και ανακάτεψε να πάει σε όλη τη σάλτσα
  • Σόταρε σε αντικολλητικό σκεύος με το υπόλοιπο ελαιόλαδο την πράσινη πιπεριά, το καλαμπόκι και τα φασόλια για περίπου 10 λεπτά
  • Σέρβιρε το κοτόπουλο με την κόκκινη σάλτσα και τη σος φασολιού και καλαμποκιού. Μπορείς να το συνοδεύσεις και με λευκό ρύζι

Tip

Αγόρασες νωπό κοτόπουλο και θέλεις να το καταψύξεις; Δες πως θα το κάνεις εδώ

Read More

And More