Μεξικάνικο ρύζι με λαχανικά και τσίλι

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό ρύζι με τρυφερά λαχανικά, cheddar και πικάντικη γεύση τσίλι

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κολοκύθι σε κυβάκια
  • 1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
  • 1 φλ. ρύζι
  • 1 κ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1/2 κ. γλυκού κύμινο
  • αλάτι, πιπέτι
  • 1 φλ. cheddar
  • 2 κ. σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο με το κρεμμύδι και την πιπεριά για περίπου τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κολοκυθάκι και το καλαμπόκι και συνέχισε να σοτάρεις για άλλα τρία λεπτά.
  • Ρίξε στο τηγάνι την ντομάτα κονκασέ, το ρύζι, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, ενάμισι φλιτζάνι νερό και αλατοπίπερο.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε με το καπάκι, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 15-18 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το cheddar και άφησε να λιώσει για δύο λεπτά.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστό, πασπαλίζοντας με τον κόλιανδρο.

Read More

And More