Μεξικάνικο spicy “κοχυλάκι”

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστά ζυμαρικά με μεξικάνικη χροιά και κοτόπουλο

Συστατικά

  • 400 gr κόκκινα φασόλια
  • 400 gr καλαμπόκι
  • 1 φλ. πιπεριά
  • 1 1/2 φλ. ξεψαχνισμένο κοτόπουλο
  • 280 gr ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 280 gr ελαφριά σάλτσα εντσιλάδα
  • 2 φλ. ζυμαρικό κοχυλάκι
  • 2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2-3 κ. σούπας μείγμα μεξικάνικων μπαχαρικών
  • 3/4 φλ. cheddar
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σούρωσε τα φασόλια και το καλαμπόκι από το νερό της συσκευασίας τους.
  • Ψιλόκοψε την πιπεριά και ξεψάχνισε το βρασμένο κοτόπουλο.
  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά ανακάτεψε την ντομάτα με τη σάλτσα εντσιλάδα, τα ζυμαρικά και το ζωμό.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη θερμοκρασία στη μέση και πρόσθεσε τα φασόλια, το καλαμπόκι, την πιπεριά και το μείγμα μπαχαρικών και αλατοπίπερο.
  • Χαμήλωσε εντελώς τη θερμοκρασία, κάλυψε με καπάκι και βράσε σε χαμηλή φωτιά για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να βράσει το ζυμαρικό.
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο και το cheddar και ανακάτεψε καλά.
  • Σέρβιρε με έξτρα τυρί, ψιλοκομμένο κόλιανδρο, χυμό lime, φρέσκο κρεμμυδάκι ή ό,τι άλλο σε εμπνέει.

Read More

And More