Melanzzane Parmigiana

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τόσο κλασική, όσο η πίτσα! Μια καλοκαιρινή συνταγή που θα λατρέψεις… Μπόλικη παρμεζάνα, σάλτσα ντομάτας και ζουμερές φέτες μελιτζάνας δένονται σε ένα απίθανο πυργάκι από γεύση! 

Συστατικά

  • 3 μεγάλες ώριμες μελιτζάνες φλάσκιες
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 5 ώριμες ντομάτες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο ξίδι
  • Ένα ματσάκι φρέσκο βασιλικό
  • 300 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • Μερικά φύλλα φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε τις μελιτζάνες, αφαίρεσε το κοτσάνι και κόψε σε φέτες ενός εκατοστού
  • Ετοίμασε ένα αντικολλητικό σκεύος, με ελάχιστο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ιδανικά διάλεξε ένα τηγάνι με ρίγες
  • Την ίδια ώρα βάλε λίγο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ξερή ρίγανη να σοταριστούν
  • Βάλες τις ντομάτες σε βραστό νερό, ξεφλούδισέ τες, και κόψε σε κυβάκια. Πρόσθεσε στο κρεμμύδι σου, αφού έχει γυαλίσει
  • Σκέπασε το σκεύος με την σαλτσούλα σου και άφησε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά
  • Ψήσε τις μελιτζάνες σου και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα. Συνέχισε τη διαδικασία μέχρι να ψηθούν όλες
  • Μην κατεβάσεις το σκεύος που έψησες τις μελιτζάνες από τη φωτιά. Φρυγάνισε εκεί τα ψωμάκια. Θρυμμμάτισε καλά και ράντισε με λίγο ελαιόλαδο
  • Αφού δέσει η σαλτσούλα ντομάτας σου, αλατοπιπέρωσε και ρίξε λίγο ξίδι και τον βασιλικό. Μπορείς αν θέλεις να λιώσεις την σάλτσα να ομογενοποιηθεί
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάλε μια λεπτή στρώση από τη σάλτσα ντομάτας, από πάνω άπλωσε τριμμένη παρμεζάνα και στη συνέχεια μια σειρά μελιτζάνες
  • Συνέχισε τη διαδιακασία τελειώνοντας με λίγη από τη σάλτσα ντομάτας και μπόλικη παρμεζάνα. Από πάνω ρίξε το τριμμένο ψωμάκι
  • Βάλε στο φούρνο στους 190oC για μισή ώρα να πάρει ωραίο χρώμα και να γίνει τραγανή η επιφάνεια

Tip


Read More

And More