Μελιτζάνες με ανθότυρο και βασιλικό

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τα λαχανικά του καλοκαιριού μπορούν να γίνουν η τέλεια αφορμή για gourmet μεζεδάκια. Finger food ρολάκια μελιτζάνας με αφράτη γέμιση ανθότυρου με παρμεζάνα και βασιλικό.

Συστατικά

  • 2 μακρόστενες μελιτζάνες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 30 γρ. ανθότυρο
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Το ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο σου, στο γκριλ.
  • Πλύνε τις μελιτζάνες και κόψε σε πολύ λεπτές φετούλες κατά μήκος. Θα πρέπει να πάρεις περίπου 20 φετούλες.
  • Άλειψε με ελαιόλαδο και στρώσε σε λαδόκολλα και σε ταψί. Αλάτισε και βάλε στο γκριλ να ψηθούν για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα.
  • Ανάμειξε το ανθότυρο, με την παρμεζάνα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα φύλλα βασιλικού και αλατοπιπέρωσε
  • Αφού κρυώσουν οι μελιτζάνες γέμισε σε ρολάκια. Βάλε περίπου μια κουταλιά του γλυκού, τύλιξε και στερέωσε με μια οδοντογλυφίδα. Κάνε το ίδιο με όλα τα υλικά σου.
  • Σέρβιρε τα ρολάκια κρύα.

Tip

Μην αφήσεις πολύ τις μελιτζάνες στο γκριλ. Θέλεις να είναι ζουμερές για να μπορείς να τις τυλίξεις σε ρολάκι.

Read More

And More