Μελιτζάνες παπουτσάκια

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το κλασικό και το παραδοσιακό είναι πάντα επίκαιρο. Ετοίμασε μελιτζάνες παπουτσάκια με μυρωδάτο κιμά και επικάλυψη βελούδινης και τυρένιας μπεσαμέλ…

Συστατικά

  • Για τον κιμά:
  • 1 κιλό κιμά
  • 2 κρεμμύδι
  • 4 ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι κρασί
  • Aλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
  • Για την μπεσαμέλ: 3 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 3 1/2 ποτήρια γάλα
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, μοσχοκάρυδο
  • Κεφαλοτυρι για το πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τις μελιτζάνες κατάμήκος για να πάρεις 8 κομμάτια
  • Άφησε μέσα σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν για 30 λεπτά
  • Στράγγιξέ τες καλά και άδειασε το εσωτερικό τους
  • Σε μια κατσαρόλα βάλε το λάδι και το κρεμμύδι να σοταριστεί
  • Πρόσθεσε τον κιμά και τσιγάρισε καλά να πάρει χρώμα
  • Σβήσε με το κρασί και στη συνέχεια πρόσθεσε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε
  • Για να φτιάξεις τη μπεσαμέλ λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε το αλεύρι. Ανακάτεψε καλά να καβουρδιστεί και στη συνέχεια πρόσθεσε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να σφίξει η κρέμα
  • Πρόσθεσε το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και η μπεσαμέλ είναι έτοιμη
  • Γέμισε τις μελιτζάνες σου με τον κιμά και πρόσθεσε από πάνω μπεσαμέλ να καλυφθεί καλά
  • Πασπάλισε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και βάλε στο φούρνο στους 180oC για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ

Tip

Δεν μπορείς να κόψεις το παπουτσάκι; Η κρούστα της μπεσαμέλ σου "χαλάει" την απόλαυση; Κάνε κλικ εδώ και δες πως θα το αποφύγεις...

Read More

And More