Μελιτζάνες στο φούρνο με μανιτάρια

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Οι μελιτζάνες είναι ένα λαχανικό που τον θέλει τον… φούρνο του και σε αυτή τη συνταγή αντί για έναν… βαρύ μουσακά σου προτείνουμε αντί για κιμά να βάλεις μανιτάρια! Για να αγοράσεις τα υλικά σου κάνε κλικ εδώ

Συστατικά

  • 6 μεγάλα άγρια ή  καλλιέργειας μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½  λίτρο γάλα
  • 4 αυγά
  • 350 γραμμ. τριμμένη γραβιέρα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Λίγη φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λάδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τις μελιτζάνες σε ένα μεγάλο μπολ με αλάτι και άφησέ τες μισή ώρα να ξεπικρίσουν.
  • Πλύνε και σκούπισε καλά τις μελιτζάνες σου.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξε λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σόταρε τις μελιτζάνες.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το μαϊντανό και τη ντομάτα.
  • Ρίξε ένα ποτηράκι νερό, αλατοπιπέρωσε και άφησε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να χυλώσουν.
  • Ρίξε σε ένα ταψάκι λίγη φρυγανιά και στρώσε τις μισές μελιτζάνες με τα μανιτάρια και από πάνω τη μισή ποσότητα τυριού.
  • Στρώσε τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
  • Χτύπα τα αυγά και πρόσθεσε το γάλα.
  • Ανακάτεψε καλά και περίχυσε τις μελιτζάνες σου με αυτό.
  • Πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 45 λεπτά, να λιώσει το τυρί και να ψηθούν τα υλικά.

Tip

Ρίξε λίγη έξτρα φρυγανιά πάνω από την τελική στρώση τυριού για έξτρα crispy αποτέλεσμα!

Read More

And More