Μελιτζανοπίλαφο από τη Μύκονο

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Υλικά που μυρίζουν καλοκαίρι, σε μια απλή αλλά νοστιμότατη συνταγή από το νησί των ανέμων! Ριζότο με μελιτζάνες και απλά μυρωδικά από την μυκονιάτικη γη…

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο « Μύκονος , Γεύσεις και Παράδοση » της Όλγας Μάρκαρη

Συστατικά

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 κλωνάρια μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 ποτήρι ρύζι arborio ή μακρύκοκο
  • 2 ½ ποτήρια νερό
  • Aλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε τις μελιτζάνες και κόψε σε κύβους! Άφησε σε αλατισμένο νερό για περίπου δέκα λεπτά
  • Βάλε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σόταρε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Στίψε τις μελιτζάνες να βγάλουν τα υγρά τους και ρίξτες στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι να μαραθούν
  • Στη συνέχεια πρόσλεσε το μαϊνατό, τα ντοματάκια και το νερό
  • Άφησε το μείγμα να βράσει για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι. Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το φαγητό να πιει τα υγρά του

Tip


Read More

And More