Μελιτζανόπιτα

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μπόλικο τυρί και υπέροχα καλοκαιρινά λαχανικά… η πίτα του καλοκαιριού είναι αναμφισβήτητα αυτή! Διάλεξε τις πιο γλυκιές τσακώνικες μελιτζάνες και ετοίμασε μια πίτα που – για τους λάτρεις της μελιτζάνας – θα γίενι ευαγγέλιο! Αν έχεις όρεξη να ανοίξεις φύλλο δες εδώ τη διαδικασία!

Συστατικά

  • 10 χωριάτικα φύλλα πίτας
  • Για την γέμιση: 8 τσακώνικες μελιτζάνες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. Μοτσαρέλα
  • 100 γρ. Παρμεζάνα
  • ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξέπλυνε καλά τις μελιτζάνες, σκούπισε και τύλιξε σε αλουμινόχαρτο! Βάλε στο φούρνο να ψηθούν για 30 λεπτά περίπου – ή μέχρι να μαλακώσουν – και βγάλε από το φούρνο
  • Αφού κρυώσουν λίγο θα μπορέσεις να τις ξεφλουδίσεις και να τις ψιλοκόψεις. Βάλε τα κομμάτια σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους μια πρέζα αλάτι
  • Την ίδια ώρα ετοίμασε και τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλόκοψε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και το μαϊντανό
  • Σόταρε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και πασπάλισε με το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Στη συνέχεια βάλε στο τηγάνι τις μελιτζάνες και την πιπεριά
  • Συνέχισε το ανακάτεμα και χαμήλωσε ελαφρά τη φωτιά. Πρόσθεσε στο τέλος και τον μαϊνταό και ύστερα από 1-2 λεπτά κατέβασε από τη φωτιά
  • Χτύπησε τα αυγά σε ένα μπολ και πρόσθεσε και λίγο νεράκι. Ρίξε μέσα στο μείγμα με τα λαχανικά σου αφού κρυώσει λίγο και μαζί πρόσθεσε και τα τυριά. Αλάτισε αφού δοκιμάσεις…
  • Λάδωσε τώρα ένα ταψάκι και στρώσε τα φύλλα σου! Τέσσερα από την κάτω πλευρά με τα φύλλα να εξέχουν από τα άκρα τοπυ ταψιού. Άλειψε κάθε φύλλο που στρώνεις ξεχωριστά
  • Άπλωσε τη γέμισε καλά σε όλο το μήκος του ταψιού και γύρισε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα. Συνέχισε με τα υπόλοιπα φύλλα σκεπάζοντας την πίτα.
  • Με ένα πινελάκι πίεσε τα φύλλα στις άκρες να τυλίξουν τα κάτω φύλλα και να σφραγίσουν τη γέμιση.
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 50 λεπτά περίπου και βγάλε από το φούρνο

Tip


Read More

And More