Μελιτζανοσαλάτα με γιαούρτι

1 1/2 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η ψητή μελιτζάνα γίνεται μια από τις πιο απολαυστικές σαλάτες του καλοκαιριού. Εδώ την σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι και μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συστατικά

  • 3 μέτριες μελιτζάνες
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • Aλάτι, πιπέρι
  • Eλαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
  • Το χυμό 2 λεμονιών
  • ½ ματσάκι μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε καλά τις μελιτζάνες και με ένα μυτερό μαχαιράκι κάνε σχισμές εδώ κι εκεί, βυθίζοντας το σκόρδο, αφού προηγουμένως το έχεις καθαρίσεις και έχεις αφαιρέσει το φύτρο του, παίρνοντας δύ, τρία κομμάτια από κάθε σκελίδα.
  • Βάλε τις μελιτζάνες σε ρηχό ταψί σε δυνατό φούρνο (220oC βαθμούς) μέχρι να μαυρίσουν εξωτερικά και να μαλακώσουν εσωτερικά. Άφησέ τες να κρυώσουν και ξεφλούδισέ τες.
  • Κόψε την ψίχα σε κομμάτια και βάλτην σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει περίπου για μια ώρα.
  • Ψιλόκοψε την ψίχα και βάλτην σε μπολ.
  • Πρόσθεσε αλάτι, περίπου μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, το λεμόνι και το γιαούρτι και πασπάλισε με το πιπέρι. Ψιλόκοψε καλά το μαϊντανό και πρόσθεσέ τον στην σαλάτα.
  • Ανακάτεψε καλά να γίνει ομοιόμορφη η μελιτζανοσαλάτα. Ρίξε λίγο λάδι από πάνω πριν σερβίρεις.
  • Σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί.

Tip

Βάζοντας το σκόρδο να ψηθεί μέσα στην μελιτζάνα, μειώνεις την αψάδα που έχει όταν είναι ωμό και κρατάς το άρωμα και τη γεύση!

Read More

And More