Μελομακάρονα με άρωμα τζίντζερ

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Θέλεις μελομακάρονα διαφορετικά από τα συνηθισμένα; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή με άρωμα τζίντζερ! Μπορείς να κόψεις τη ζύμη για τα μελομακάρονα με κουπατ εάν θέλεις κάποιο ιδιαίτερο σχήμα!

Συστατικά

  • Για τη ζύμη
  • 1000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • χυμός 2 πορτοκαλιών
  • 1 κ.γλ. κανέλα σκόνη
  • μισό φλιτζανάκι κονιάκ
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • μισό κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • Για το σιρόπι
  • 700 ml νερό
  • 500 γρ.ζάχαρη
  • 250 γρ. φρέσκο ginger
  • 500 γρ. μέλι
  • Για το γαρνίρισμα
  • 250 γρ. ξηροί καρποί (μακαντέμια, φιστίκια Αιγίνης, καρύδια κ.τλ.)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Φτιάξε το σιρόπι. Καθάρισε και τρίψε στον χοντρό τρίφτη το φρέσκο ginger και βάλτο σε μια μεσαία κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για το σιρόπι. Βράσε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και το μέλι.
  • Σούρωσε το σιρόπι σου περνώντας το από λεπτό σιτάκι και πίεσε καλά το ginger για να βγάλει όλο το άρωμά του. Άφησε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
  • Για τα μελομακάρονα: Βάλε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Χτύπα για 1-2 λεπτά με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίξε σταδιακά το αλεύρι και συνέχισε το ανακάτεμα με το χέρι.
  • Ζύμωσε τόσο ώστε να ενσωματωθεί το αλεύρι (όχι παραπάνω γιατί θα αρχίσει να ζεσταίνεται η ζύμη και να βγάζει λάδι).
  • Άπλωσε σε 2 ταψιά λαδόκολλα. Πλάσε μικρά μελομακάρονα και αράδιασέ τα στα ταψιά.
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170°C, για 20-25 λεπτά.
  • Μόλις βγάλεις τα μελομακάρονα από τον φούρνο, τα σιροπιάζεις όσο είναι ακόμα ζέστα, ρίχνοντάς τα στο σιρόπι ginger για 2-3 λεπτά.
  • Τα απλώνεις σε μία πιατέλα και πασπαλίζεις με τους ξηρούς καρπούς τους οποίους έχεις σπάσει σε γουδί.

Tip

Επειδή το τζίντζερ είναι ιδιαίτερο υλικό μπορείς την πρώτη φορά που θα τα φτιάξεις να βάλεις την μισή ή ακόμα λιγότερη ποσότητα τζίντζερ στο σιρόπι σου.

Read More

And More