Let’s go green… Συνταγές της Άνοιξης για όλη την εβδομάδα

O Mάιος μπορεί να μπήκε δειλά, δειλά! Σήμερα όμως αποφάσισε να μας δείξει το χαμόγελο του. Έχεις όρεξη για έξοδο στην εξοχή, ανάλαφρα ρούχα και… ανάλαφρα φαγητά. Δροσερά λαχανικά σε ό,τι συνδυασμό μπορείς να υποθέσεις. Χορταστικά γεύματα που δεν θα σου αφήσουν παρά μια αίσθηση ευτυχίας – ούτε θερμίδες, ούτε τύψεις – και δροσιάς στο στόμα.

Κάνε κλικ επάνω στην συνταγή που σου αρέσει και δες πως θα την ετοιμάσεις. Μπορείς ακόμη να την εκτυπώσεις και να την αποθηκεύσεις στο αρχείο με τις αγαπημένες σου συνταγές από το TLIFE….

ΔΕΥΤΕΡΑ

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με θρεπτικά συστατικά πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που μπορεί να αντικαταστήσει ένα γεύμα της ημέρας και να σε βοηθήσει να διατηρήσεις την γραμμή σου.

TΡΙΤΗ

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεις μια σαλάτα σκέφτεσαι ότι γρήγορα θα πεινάς και πάλι, δοκίμασε αυτή τη συνταγή. “Στέκεται” άνετα ως κύριο πιάτο ενώ η μοναδική γεύση της σος γιαουρτιού θα γαργαλίσει ευχάριστα τον ουρανίσκο σου!

ΤΕΤΑΡΤΗ

Κριθαρένιο κρητικό παξιμάδι, ντομάτα και φέτα είναι τα βασικά συστατικά του κρητικού ντάκου. Όλα τα ευεργετικά συστατικά της φημισμένης κρητικής διατροφής συγκεντρωμένα σε ένα πιάτο.

ΠΕΜΠΤΗ

Χορταστική και δροσερή είναι μια έξυπνη επιλογή για κυρίως πιάτο, χωρίς πολλές θερμίδες, αλλά με απίθανη γεύση. Λαχταριστές βιδούλες, λαχανικά, ελαιόλαδο και μια ελαφριά dressing… τι άλλο θες, τώρα που “ζεσταίνει” ο καιρός;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

To πεντανόστιμο αβοκάντο θα σε χορτάσει και θα σου δώσει πολύτιμες θερμίδες…και αν φοβάσαι ότι θα σε παχύνει, μάθε πως το αβοκάντο όχι μόνο δεν παχαίνει αλλά βοηθά τον μεταβολισμό σου να πάρει…”φωτιά”!

ΣΑΒΒΑΤΟ

Ετοίμασέ τη σε 15 λεπτά με λίγες θερμίδες και άρωμα θάλασσας. Είναι χορταστική και θα αντικαταστήσει άψογα ένα γεύμα της ημέρας. Αν όμως έχει βαρεθεί το κοτόπουλο, να μια παραλλαγή με νόστιμα θαλασσινά…

ΚΥΡΙΑΚΗ

Πικάντικη ρόκα μπλέκει το άρωμά της με την γλυκιά και ζουμερή φράουλα. Μια σαλάτα που εκτός από γεύση θα σου αφήσει και μια υπέροχη φρεσκάδα στο στόμα. Δοκίμασέ τη και με 2-3 λεπτές φέτες προσούτο και ένα ποτήρι αφρώδη οίνο ή σαμπάνια.

SWEET CORNER
Αν επιλέξεις μια πράσινη εβδομάδα, θα νιώσεις στο τέλος της ανάλαφρη και γεμάτη ενέργεια. Πως να το κάνουμε… τώρα που η φύση παίρνει και πάλι μπρος, τα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα είναι η καλύτερη επιλογή σου. Και φυσικά, όταν έχεις κάνει τόσο καλή και προσεγμένη διατροφή ένα γλυκάκι επιβάλεται για ανταμοιβή…

Αν τη δοκιμάσεις, καλή σας επιτυχία!
Και φυσικά είμαστε εδώ για να δεχθούμε οποιαδήποτε παραλλαγή, σχόλιο και φυσικά συνταγή θέλεις να μοιραστείς με την παρέα του TLIFE. Γράψε μας τη συνταγή και πως θα την ετοίμασες καισ τείλε τη συνταγή σου στο photos@tlife.gr. Δοκίμασες κάποια από τις παραπάνω προτάσεις και είσαι περήφανη για το αποτέλεσμα; Βγάλε τη δημιουργία σου φωτογραφία και στείλε την στο photos@tlife.gr

Read More

And More