Το Μενού της Εβδομάδας: The leftovers edition

Το Μενού της Εβδομάδας: The leftovers edition | tlife.gr

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Μπορεί τα Χριστούγεννα να πέρασαν και να υποδεχόμαστε πλέον το νέο έτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το γιορτινό κλίμα έχει τελειώσει! Άλλωστε, τα δέντρα μας θα μείνουν φωτισμένα για μια εβδομάδα ακόμη και αυτή η χαρούμενη αίσθηση δεν πρόκειται να μας αφήσει για τις επόμενες ημέρες! Το ίδιο περίπου συμβαίνει και με τα γιορτινά φαγητά μας! Μετά από δύο ρεβεγιόν και μερικά αυθόρμητα σουαρέ στο σπίτι, το ψυγείο θα είναι σίγουρα γεμάτο με άπειρα πράγματα που περίσσεψαν από τα festive τραπέζια μας! Να, λοιπόν, πώς θα καταφέρεις να τα αξιοποιήσεις και για τις επόμενες ημέρες!

Το κοτόπουλο ή η γαλοπούλα που έψησες μπορεί να γίνει μια τάρτα ή μια πίτα! Η γέμιση; Τόσα κάστανα καθάρισες! Όλα εκείνα τα τυριά που έμειναν από τα “πλούσια” πλατό σου είναι κρίμα να πάνε… χαμένα! Αλλά και τόσα γλυκά! Ε, υπερέβαλες λιγάκι φέτος και τώρα τόσες πιατέλες είναι γεμάτες με μελομακάρονα και κουραμπιέδες! Και να μην θυμηθώ όλα εκείνα τα ζαρζαβατικά που αγόρασες, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσεις!

Για όλα αυτά, λοιπόν, το σημερινό μενού της εβδομάδας είναι αφιερωμένο στα… περισσεύματα! Σε όλα εκείνα που έμειναν από τα γιορτινά δείπνα και τώρα μπορείς να τα μετατρέψεις σε εντελώς διαφορετικά φαγητά! Κάλεσε, λοιπόν, μερικούς φίλους και συνεχίστε να απολαμβάνετε τα καλούδια των γιορτών!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΙΑ- ΜΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ: Κις λορέν με ξεψαχνισμένο ψητό κοτόπουλο

ΤΡΙΤΗ: Πράσινη σαλάτα με γέμιση γαλοπούλας

ΤΕΤΑΡΤΗ: Sandwich με κρέας που περίσσεψε από το ρεβεγιόν

ΠΕΜΠΤΗ: Ψωμί γεμιστό με τυριά

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Μωσαϊκό (κορμός) σοκολάτας με κουραμπιέδες

ΣΑΒΒΑΤΟ: Βελουτέ σούπα πράσου με όσα λαχανικά δεν χρησιμοποίησες

 

ΚΥΡΙΑΚΗ: Cheesecake μελιού με μελομακάρονα

READ more

Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου