Μεσογειακές μπρουσκέτες

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Ένα πιάτο αρκετά κοντά στις δικές μας γεύσεις και με κύριο χαρακτηριστικό τις λίγες θερμίδες. Τα όσπρια δίνουν απλόχερα τα θρεπτικά στους συστατικά, ενώ το τυρί προσφέρει απλόχερα δροσερή γεύση.
Θερμίδες: 247

Συστατικά

  • 4 λεπτές φέτες ψωμί
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 100γρ. φέτα
  • 1/8 φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 1/8 κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κ. σούπας βασιλικό
  • 1/4 κ. σούπας ρίγανι
  • 1 τομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1/2 φλ. μαύρα φασόλια κονσέρβας
  • 1/2 φλ. ρεβίθια κονσέρβας
  • 2 κ. γλυκού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε τις φέτες ψωμιού στο φούρνο και ψήσε ελαφρώς.
  • Όταν τις αφαιρέσεις από το φούρνο, τρίψε με λίγο σκόρδο και πασπάλισε με λίγο πιπέρι και αλάτι.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη φέτα, το γιαούρτι, το κόκκινο πιπέρι, τη ρίγανη και το βασιλικό.
  • Άπλωσε το μείγμα αναλογικά πάνω από κάθε φέτα.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τη τομάτα, τα μαύρα φασόλια, τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, το δυόσμο και λίγο αλάτι.
  • Άπλωσε και αυτό το μείγμα πάνω σε κάθε φέτα.
  • Τοποθέτησε σε 2 πιάτα από 2 φέτες ψωμί.

Tip


Read More

And More