Μεσογειακή μακαρονάδα με κοτόπουλο

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου, με πιπεριές και ελιές. Μια μακαρονάδα καλοκαιρινή και ελαφριά με λιγοτερες από 350 θερμίδες.

Συστατικά

  • 180 γρ καθαρισμένες αγκινάρες
  • 1 κσ ελαιόλαδο
  • 360 γρ καθαρισμένο φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • ¼ του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου (ή κύβο κοτόπουλου)
  • ¼ του φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
  • 1 κ.σ ρίγανη
  • 200 γρ πιπεριές φλωρίνης (έτοιμες σε βαζάκι)
  • ¼ του φλιτζανιού ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 3 φλιτζάνια μακαρόνια πένες ή φαρφάλες
  • ¼ του φλιτζανιού τυρί φέτα σε κυβάκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αν οι αγκινάρες είναι φρέσκες βράσε της σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια κόψτες σε κομμάτια.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο και πρόσθεσε το σκόρδο και το κοτόπουλο. Σόταρε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα
  • Πρόσθεσε λίγο νερό, τον ζωμό κοτόπουλου, το κρασί και τη ρίγανη και άφησε να πάρει μια βράση για 10 λεπτά
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τις ελιές και τις πιπεριές
  • Βράσε και στράγγιξε τα μακαρόνια και σέρβιρε με μερικά κυβάκια φέτας

Tip

Την ώρα που σοτάρεις το κοτόπουλο μπορείς να προσθέσεις μια πρέζα κάρι για νοστιμιά

Read More

And More