Μεσογειακή Πίτσα με La Vache Qui® Rit Light

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστή πίτσα με μεσογειακό ταμπεραμέντο και λίγες θερμίδες! Με τις κατάλληλες κινήσεις οι αγαπημένες σου γεύσεις έχουν μειωμένες θερμίδες και λιπαρά, αλλά την ίδα απολαυστική γεύση.

270 Θερμίδες/Μερίδα

Συστατικά

  • Zύμη ολικής άλεσης για πίτσα
  • 3 φρέσκιες ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες λιαστές τομάτες
  • ½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200γρ. /10 φέτες τυρί του τοστ La Vache Qui® Rit Light
  • 200 γρ. φέτα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 10-15 ελιές καλαμών κομμένες σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζέστανε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι με το σκόρδο να γυαλίσουν
  • Πρόσθεσε και τις πιπεριές και συνέχισε το σοτάρισμα για μερικά ακόμη λεπτά να μαραθούν
  • Τέλος ρίξε τις ντομάτες και αλατοπιπέρωσε. Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 15 λεπτά να δέσει ελαφρά η σάλτσα
  • Ρίξε τις λιαστές τομάτες ψιολοκομμένες και άφησε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν για 2−3 λεπτά ακόμη. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε τη σάλτσα να κρυώσει
  • Άπλωσε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί, ράντισε με λίγο λάδι και άλατι και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, για 15 λεπτά. Μην σβήσεις το φούρνο σου
  • Ρίξε τη σαλτσούλα σου πάνω από τη ζύμη και άπλωσε, φροντίζοντας να αφήσεις δύο δάχτυλα κενό στις άκρες
  • Από πάνω πρόσθεσε τριμμένη φέτα, τις ελιές, λίγη ακόμη ρίγανη και σκέπασε με τις φέτες La Vache Qui® Rit Light
  • Βάλε τις πίτσες πάλι στο φούρνο 10 λεπτάκια να λιώσει το τυράκι

Tip


Read More

And More