Μεσογειακή σαλάτα με farfalle

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πεντανόστιμη σαλάτα ζυμαρικών με μεσογειακά αρώματα

Συστατικά

  • 450 gr τρικολόρε farfalle
  • 1/4 φλ. βαλσαμικό ξύδι
  • 3 κ. σούπας μουστάρδα dijon
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. λιαστές ντομάτες
  • 1/4 φλ. βασιλικός
  • 1/4 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καυτερές πιπεριές τουρσί
  • 3 κ. σούπας ελιές
  • 2 κ. γλυκού φρέσκια ρίγανη
  • 50 gr φέτα
  • 1 1/2 κ. σούπας τυρί τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα farfalle σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ξύδι με τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και σιγά-σιγά το λάδι, μέχρι το dressing να γίνει λείο.
  • Ανακάτεψε τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, με το βασιλικό λεπτοκομμένο, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, τις ελιές χωρίς το κουκουτσι τους και τη ρόγανη,
  • Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο μπολ με το dressing με αλατοπίπερο και τα δύο τυριά και ανακάτεψε καλά.

Read More

And More