Μεσογειακή σαλάτα με κριθαράκι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αυτή η σαλάτα έχει τα πάντα! Από σπανάκι μέχρι ελιές και αγκινάρα και θα γεμίσει το πιάτο σου ωφέλιμα συστατικά και ενέργεια!
338 θερμίδες/μερίδα

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ωμό κριθαράκι
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο και πλυμένο σπανάκι baby
  • 1/2 φλιτζάνι στραγγισμένες και ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 βάζο καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα, αστράγγιστες
  • 3/4 φλιτζανιού τυρί φέτα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγειρεύεις το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας χωρίς αλάτι.
  • Στραγγίζεις και το ξεπλένεις με κρύο νερό.
  • Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις το κριθαράκι με το σπανάκι, τη λιαστή ντομάτα, τις ελιές, το κρεμμύδι και το αλάτι.
  • Στραγγίζεις τις αγκινάρες, κρατώντας στην άκρη το ζουμί τους.
  • Κόβεις τις αγκινάρες σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνεις μαζί με το ζουμί τους και μισό φλιτζάνι φέτα στο κριθαράκι, ανακατεύοντας απαλά.
  • Προσθέτεις την υπόλοιπη φέτα ως γαρνιτούρα σε κάθε πιάτο.

Tip

Εάν δεν σου αρέσει η λιαστή ντομάτα, μπορείς άνετα να την αντικαταστήσεις με τοματίνια cherry κερδίζοντας έτσι σε θερμίδες!

Read More

And More