“Μεθυσμένες” αχιβάδες

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστά όστρακα με ντομάτες και ρεβύθια

Συστατικά

  • 6 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1 φλ. μπύρα
  • 1 φλ. ντοματίνια
  • 1 κονσέρβα ρεβύθια
  • 24 αχιβάδες
  • 1 κ. σούπας χυμός lime
  • ½ φλ. κόλιανδρος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε σε ένα τηγάνι τέσσερις κουταλιές βούτυρο και τσιγάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο για τέσσερα λεπτά.
  • Μόλις μαλακώσουν, πρόσθεσε και τον ντοματοπελτέ και ανακάτεψε καλά μέχρι να σκουρύνει.
  • Πρόσθεσε και τις ντομάτες και την μπύρα και βράσε μέχρι να μειωθεί ο όγκος στο μισό.
  • Ρίξε και τα ρεβύθια στο τηγάνι και τις αχιβάδες και αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
  • Μόλις ανοίξουν όλα τα όστρακα αφαίρεσε από τη φωτιά και ρίξε το χυμό lime και το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Πασπάλισε με τον κόλιανδρο και σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί.

Read More

And More