Μεθυσμένο και καυτερό μπουτάκι κοτόπουλου

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Τρυφερό μπουτάκι κοτόπουλο, καυτερή γεύση και μόλις 240 θερμίδες. Ένα νόστιμο μείγμα τεκίλας και χυμού ανανά καίγεται στην επιφάνειά του όσο ψήνεται στα κάρβουνα, δίνοντας ξεχωριστή γεύση στο πιάτο σου!

Συστατικά

  • 1 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • 6 μπούτια κοτόπουλο χωρίς το δέρμα
  • 3/4 του φλιτζανιού χυμό ανανά
  • 1/3 του φλιτζανιού τεκίλα
  • 1/4 του φλιτζανιού μέλι
  • 2 κ.γ. άνθος αραβοσίτου
  • 2 κ.γ. νερό
  • 2 κ.γ. ξύσμα lime
  • 3 κ.γ φρέσκο χυμό lime
  • 1/4 κ.γ. σπασμένοι κόκκοι κόκκινου πιπεριού
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου σου. Μπορείς φυσικά να ψήσεις το κοτόπουλο και στα κάρβουνα
  • Ανακάτεψε το κύμινο, το τσίλι, το αλάτι και το μπούκοβο σε ένα μικρό μπολ και άλειψε με αυτό το κοτόπουλό σου
  • Βάλε το χυμό ανανά, την τεκίλα και το μέλι να πάρουν μια βράση. Άφησε το μείγμα να μειωθεί για περίπου 10 λεπτά
  • Λιώσε το άνθος αραβοσίτου στο νερό και πρόσθεσέ το στο μείγμα του μελιού με το χυμό ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Άφησε τη σος σου να βράσει άλλο ένα λεπτό και να πήξει. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε 3 κ.σ. χυμό lime και το κόκκινο πιπέρι
  • Βάλε το κοτόπουλό σου επάνω σε ελαφρώς λαδωμένη σχάρα και ψήσε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά αλείφοντας περιοδικά με το μείγμα τεκίλας, μελιού και ανανά
  • Σέρβιρε με λαχανικά, ρύζι ή πατάτες τηγανητές

Tip

Φρόντισε να μοιράσεις το μείγμα της τεκίλας σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος για να το πιει το κρέας σου

Read More

And More